Már a BBC nézői is megismerkedhettek Toroczkai meleg- és muszlimellenes rendelkezéseivel

politika
2017 február 07., 12:06
comments 128

A burka viselését, a müezzin imára hívását és a melegházasságot népszerűsítő propagandatevékenység betiltását kimondó ásotthalmi rendeletet mutatta be a BBC.

A riportban megszólaló Toroczkai László polgármester, Jobbik alelnök nagy meglepetést nem okoz azok számára, akik ismerik nézeteit, elismétli, amit el szokott, vagyis meg kell védeni az országot és Európát a muszlimoktól, akiket nem lehet integrálni a társadalomba. És nem szeret ő fehérezni, dehát mégiscsak fehérek vagyunk. És ha már a BBC-nek nyilatkozik, megemlíti, hogy Angliából jöhet bárki. 

link Forrás

Ami igazán jó a riportban, hogy megszólaltatnak helyieket, akik szerint az Ásotthalmon élő muszlimokkal az égvilágon semmi gond nincs, nem hordanak nikábot, nem zaklatnak senkit, jól kijönnek velük. A muszlim család gyerekei a többiekkel fociznak, az egyik helyi férfi tanította meg őket úszni. Egy nő pedig azt mondja, hogy melegek is élnek Ásotthalmon, velük is minden rendben van.

Az Ásotthalmon élő muszlimok nem akartak nyilatkozni a BBC-nek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.