Zavargások törtek ki Párizs külvárosában, miután rendőrök gumibottal erőszakoltak meg egy fiatalt

külföld
2017 február 7., 8:21
comments 155

Videófelvétel is készült arról, hogy négy rendőr csütörtök este Aulnay-sous-Bois-ban előbb igazoltatott, majd körülvett egy 22 éves fiatalt, egyikük pedig gumibotot dugott a körülvett férfi végbelébe. A felvételt kiadó Parisien szerint ez a jelenet is látható a náluk lévő videón, de azt már nem hozták nyilvánosságra.

photo_camera Theót elviszik a rendőrök, miután egyikük gumibotot dugott a végbelébe. 

A fiatalt ezután nem kórházba vitték, hanem a rendőrségre. A rendőrök azt mondják, hogy csak ott vették észre, hogy vérzik. Előbb azzal védekeztek, hogy nem is látták, mi történt, aztán azt mondták, hogy véletlen baleset volt, a fiatal nadrágja lecsúszott, így akadt bele a gumibot a végbelébe. A végül kórházba került fiatal sérülése két hónap alatt gyógyul meg. 

A környéken több száz fős tüntetések és dühös tilakozások kezdődtek, igazságot követelnek a Theo nevű fiatalnak, és a rendőrök megbüntetését sürgetik. Azt mondják, a rendőrök brutalitása rendszeres a környéken. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt