Zavargások törtek ki Párizs külvárosában, miután rendőrök gumibottal erőszakoltak meg egy fiatalt

Videófelvétel is készült arról, hogy négy rendőr csütörtök este Aulnay-sous-Bois-ban előbb igazoltatott, majd körülvett egy 22 éves fiatalt, egyikük pedig gumibotot dugott a körülvett férfi végbelébe. A felvételt kiadó Parisien szerint ez a jelenet is látható a náluk lévő videón, de azt már nem hozták nyilvánosságra.

Theót elviszik a rendőrök, miután egyikük gumibotot dugott a végbelébe. 

A fiatalt ezután nem kórházba vitték, hanem a rendőrségre. A rendőrök azt mondják, hogy csak ott vették észre, hogy vérzik. Előbb azzal védekeztek, hogy nem is látták, mi történt, aztán azt mondták, hogy véletlen baleset volt, a fiatal nadrágja lecsúszott, így akadt bele a gumibot a végbelébe. A végül kórházba került fiatal sérülése két hónap alatt gyógyul meg. 

A környéken több száz fős tüntetések és dühös tilakozások kezdődtek, igazságot követelnek a Theo nevű fiatalnak, és a rendőrök megbüntetését sürgetik. Azt mondják, a rendőrök brutalitása rendszeres a környéken. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.