Egy törökszentmiklósi szülinapi zsúron három unatkozó férfi kínai cuccal dobta fel a tortát, háromszor is mentőt kellett hívni

bűnügy
2017 február 08., 14:19
comments 155

Január 27-én Törökszentmiklóson, egy Szivárvány utcai háznál születésnapi zsúrt tartottak. Egybegyűlt a család, hogy a kis gyereket ünnepeljék. De – ahogy azt a police.hu megírta – rémálom lett az ünneplésből:

„Az aprónép tortázott, az asszonyok pletykálgattak, a nagyszülők koccintgattak, a férfiak unatkoztak. Aztán valaki előállt azzal, fűszerezzék meg valami ütős anyaggal a tortát. Sajnos, szó szerinti lett az ütős.”

A férfiak olyan rosszul lettek a kábító-bódító anyagtól, hogy néhány óra alatt háromszor is mentőt kellett hívni a Szivárvány utcába.

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás. A férfiak egyike, a 46 éves fegyverneki M. Mihály szerezte be a cuccot, ő kínálgatta a zsúron.

Fotó: police.hu
photo_camera Fotó: police.hu

A rendőrök gyanúja szerint csomagküldő szolgálattal, Kínából küldték az anyagot, a férfi csak annyit tudott, hogy ha elfogyasztják, „kellemes” hatást okozhat. Csakhogy a cucc olcsóbb a tablettás bornál is. „A szakértői vélemények, a mérgezés tünetei és a tanúk vallomásai alapján arra következtetünk, hogy tömény mérget fogyasztott a három férfi” – mondta Bokor László alezredes.

Pont egy éve szintén Törökszentmiklóson történt hasonló mérgezés: akkor három fiatalembert és két 28 éves várandós nőt is kórházba vittek, mivel új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt kerültek eszméletlen állapotba. Császármetszést kellett végrehajtani rajtuk, a súlyos agykárosodást szenvedett csecsemők egy hónapos intenzív osztályos kezelés után is ápolásra szorultak, ezért nem kerültek vissza a szülőkhöz. Az eljárás most is tart. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.