Milliókkal dobta meg a Schmidt Mária-féle '56-os emlékbizottság a Stefka István-féle sörözőt

Tetszik ez a társaság és ez az enteriőr?

Mindegy, hogy tetszik-e, mert az R56 nevű söröző '56-os arculatának kialakításába így is beleadtunk hétkétmillió forintot, mivel a Schmidt Mária-vezette '56-os emlékbizottság ennyi közpénzt adott erre, derül ki az RTL riportjából.

Az R56 nevű kocsma korábban a Pesti Srácok lapigazgatója, Stefka István tulajdonában álló, most pedig a Pesti Srácok főszerkesztője, a Huth Gergely féle Gerilla Press Kft. tulajdonába került Dr. Sziget Bt. üzemelteti. (Stefka Istvánnak annyi köze van '56-hoz, hogy 1982-ben kitüntetést vett át a kommunista belügyminisztériumtól, most pedig csinált egy inszinuációkkal teli dokumentumfilmet, amit szintén az 56-os emlékbizottság támogatott.)

A Pesti Srácok-nevű kormánypárti blog másik csinálójához, Huth Gergelyhez még tízszer ennyi pénz, 68 millió forint ment egy rendezvénysorozatra az emlékbizottságtól. De megnyugodhatunk, mert Huth szerint ebből a pénzből nem jutott a blogjuk finanszírozására, lakájmédia pedig legfeljebb a Gyurcsány-korszakban volt.

Schmidt Máriáék 14,5 milliárd forintot költöttek el az emlékévben, de még semmivel nem számoltak el (ez "indokolatlanul zavarta volna az emlékév lebonyolítását", érvelt korábban a milliárdos). Talán majd, a nyáron, ígérik.