Schmidt Mária majd csak nyáron számol el az 56-os emlékévre elköltött 14,5 milliárddal

POLITIKA
2017 február 07., 10:35
comments 134

13,5 milliárd forintról indult, aztán kapott még egy milliárdot az 1956-os emlékév méltó megünneplésére a Schmidt Mária irányította emlékbizottság. Az elszámolásra azonban még várni kell. A Magyar Nemzet kereste meg Schmidt Máriát, adatokat kérve a 14,5 milliárd felhasználásáról, de a kormánybiztos elutasította a kérést. Arra hivatkozott, hogy az emlékév 2017 június 16-áig tart, az adatok kikerülése

„indokolatlanul zavarná az emlékév méltó lebonyolítását”.

Igazán kár, mert már a halszagú himnuszra költött 50 millió elszámolása is parádés volt. Az igazán fancy, trendi, szexi megemlékezések nem túl hosszú listáját itt szedtük össze.

Viszont Schmidt Máriának nemcsak saját lapja lett, hanem egy saját Havasi Bertalanja is, aki közbeveti magát, ha felbukkan egy kamera.


Az emlékév tényleg nem állt le, az elmúlt hetekben Kövér László emlékművet avatott Mexikóban, volt záró megemlékezés Chicagóban és Szöulban, a miskolci Éltető Lélek Irodalmi Kör Egyesület is járja az országot zenés-verses irodalmi előadásával. A támogatásokat viszont már korábban megkapták, talán nem zavarná meg a szoboravatást, ha kiderülne, mennyiből készült az emlékmű. A győztes pályázatok listája itt böngészhető.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.