Sándor Mária öngyilkosságot kísérelt meg, kilép a közéletből

2017 február 8., szerda 10:45
Sándor Mária tüntet. Kép: Botos Tamás

"Nem vagyok alkalmas vezetőnek. Mindenkinek hiszek, aztán rájövök, mások csak saját céljaikra akarnak felhasználni. Azt hittem, az emberek jók. Rájöttem, nem azok. A legtöbben önzők, épp a nyomor miatt, amiben élnek: az állandó nélkülözés, az állandó igazságtalanságok miatt. Csalódtak bennem, csalódtam bennük."

Ezt Sándor Mária mondta a 168 órának. A lap csütörtökön megjelenő cikkének előzetesében arról beszél, mostanra nincs munkája, és a társai is elmaradtak tőle. 

Ezen a hétvégén nem ment fel a színpadra a Tanítanék tüntetésen, és már nem működteti az egyesületét sem. Öngyilkosságot is megkísérelt, de megmentették, írja a 168 óra. Most már "békében szeretne élni, és emelt fővel kilépni a közéletből."

Tavaly áprilisban egyszer már majdnem feladta az egészségügy átalakításáért vívott harcot, de akkor olyan sokan álltak ki mellette, hogy végül folytatta, és szervezett egy 12 órás demonstrációt

Sándor Mária akkor lett híres, amikor az RTL egészségügyről szóló riportműsorában kifakadt a magyar egészségügy tarthatatlan helyzete miatt. Később tiltakozó akciókat szervezett, és fekete ruhás nővérként lett ismert.