Megveregette egymás hátát Polt Péter és az OLAF igazgatója

politika
2017 február 09., 13:48
comments 81
Polt Péter volt fideszes politikus, legfőbb ügyész Hadházy Ákos azonnali kérdésére válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. október 17-én.
photo_camera Polt Péter az Országgyûlés plenáris ülésén. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Legjobb pillanatban érkezett Magyarországra Giovanni Kessler, az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF főigazgatója, aki Polt Péter legfőbb ügyésszel találkozott Budapesten, majd látványosan egymás tenyerébe csaptak a kamerák előtt. 

"Az Európai Unió pénzügyi érdekeit sértő csalási ügyekben induló büntetőeljárások hatékonyabbá tételét elősegítő eszközök megvitatásáról" beszéltek, és valószínűleg szóba került a 4-es metró ügye is, mint az uniós támogatások lerablásának egyik mintapéldánya.  

Mindkét fél elmondta, hogy nagyon nagyra tartják egymás munkáját, folyamatosak a szakértői egyeztetések és magas szintű találkozók, amiknek már idáig is "számos eredménye" volt.  

„A jövőben is számítunk legfőbb ügyész úr támogatására az Európai Unió pénzügyi érdekeit sértő csalások és korrupciós cselekmények felderítését, valamint az ilyen ügyekben induló büntetőeljárásokat illetően, biztosítván ezáltal az elkövetők felelősségre vonását” – mondta Kessler úr.

Két hete összesítettük az elmúlt évek eredményeit, és az jött ki, hogy 2011 óta összesen négy, azaz 4 esetben emelt egyáltalán vádat az ügyészség uniós források jogosulatlan felhasználásával kapcsolatban. Ez összesen mintegy 250 millió forintot érint, miközben Magyarországra az elmúlt években átlagosan 2 milliárdnak megfelelő uniós támogatás érkezik egy nap. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.