Kigolyózta a CIA Trump egyik tanácsadójának egyik tanácsadóját

külföld
2017 február 11., 09:58
comments 60

Donald Trump nemzetbiztonsági főtanácsadóját úgy hívják, hogy Michael Flynn. Vele elég sok gond van, a Trump-stábban a konkrétan Janukovics ukrán elnöktől is pénzt kapó Paul Manafort mellett Flynnről merült fel a legtöbbször, hogy kapcsolatban állhat az orosz titkosszolgálatokkal. Az egészen biztos, hogy Flynn a diplomáciai protokollok szerint megengedhető és célszerű szintnél sokkal közvetlenebb viszonyban van az Orosz Föderáció washingtoni nagykövetével.

Michael Flynn telefonál. A felvétel január 12-én készült, nem december 29-én, amikor kormányzati források szerint Obama orosz szankciókról szóló döntése után többször is hívta Oroszország washingtoni nagykövetét. Drew Angerer/Getty Images/AFP
photo_camera Michael Flynn telefonál. A felvétel január 12-én készült, nem december 29-én, amikor kormányzati források szerint Obama orosz szankciókról szóló döntése után többször is hívta Oroszország washingtoni nagykövetét. Drew Angerer/Getty Images/AFP

Az élet most megint gyomron vágta Flynnt, a tanácsadó egyik fontos helyettese ugyanis megbukott a CIA nemzetbiztonsági átvilágításán.

A tisztviselő így nem lehet stábtag a Fehér Házban, márpedig a Politicio szerint fontos tagja lett volna Flynn és ezen keresztül Trump csapatának.

Az ügy várhatóan tovább rontja a CIA és az épp felálló Trump-adminisztráció közti viszonyt. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.