Brit pszichológusok megfejtették a szexi tánc titkát

TUDOMÁNY
2017 február 12., 11:53
comments 99

A Northumbria University kutatópszichológusai számítógépes képalkotási eszközök segítségével kiderítették

a szexi tánc titkát.

Kísérletükbe 39 hallgatónőt vontak be, akiknek Robbie Williams egyik slágerének dobritmusára kellett táncolniuk. A táncukat mozgásérzékelőkkel rögzítették, hogy aztán azonos digitális avatarokra programozzák, így kizárva azt, hogy az ítészeket a táncosok külleme, testi adottsága befolyásolja az értékelésben.

Megállapításaik szerint, egyben előre várhatóan a legkevésbé vonzó táncnak a

link Forrás

lógatott kézzel tipegés

bizonyult, míg a legvonzóbbnak

link Forrás

a veszet csípőrázással kombinált, mérsékelt tempójú helikopterezés,

amiből máris levezethető, hogy a tánc szexiségéhez leginkább a csípő és a kezek intenzív lengetése járul hozzá. Mármint a női táncnál. A férfi tánc szexiségét kizárólag a felső test mozgása határozza meg, úgyhogy a géppuskalábú steptáncosok, kicksteppesek, drum'n'bassre ikszelgetőket mind ki kell ábrándítsuk.

Azoknak a lányoknak viszont, akik amúgy nem szeretik összevissza dobálni a kezüket tánc közben, még van kiút. A kutatók megállapításai szerint a kézmozgás hiányát leplezni lehet

  • visszafogottabb csípőrázással kombinált asszimetrikus lábmozgással;
  • vagy a fordítottjával, az őrült csípőrázással kevert szökdécseléssel.

Már ha egyáltalán a táncolás célja a férfiközönség figyelmének felkeltése, és nem szimplán a bulizás. (Via Popsci)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.