"Hisz a tudományban?" - kérdezte egy 10 éves lány a republikánus politikustól, aki erre megpróbált mellébeszélni

külföld
2017 február 12., 14:17
comments 325

Elsőre igazi politikai ziccernek tűnik, amikor egy politikust a saját körzetében tartott gyűlésen egy kislány kérdez meg, hogy hisz-e a tudományban, amolyan könnyen lecsapható magaslabdának. De más volt a helyzet Utah államban, ahol a republikánus képviselő, Jason Chaffetz vett részt egy meghallgatáson. 

link Forrás

A kérdező Hannah Bradshaw volt, és két egyszerű kérdése volt: a képviselő mit tesz azért, hogy megvédje a víz és a levegő minőségét generációja és gyermekei generációja számára, valamint, hogy hisz-e a tudományban. Nem véletlen, hogy ilyesmit kérdeztek Chaffetztől, a republikánus politikus kételkedett már korábban a globális felmelegedés létében, nemrég pedig társszerzője volt egy törvényjavaslatnak, amivel gyakorlatilag felszámolnák az oktatási tárcát a kormányban. Nemrég egy másik törvényjavaslattal azt érte volna el, hogy a szövetségi állami tulajdonban lévő földek állami tulajdonba kerüljenek át, hogy könnyebben eladhatóak legyenek, de az óriási felháborodás után ettől visszatáncolt. 

Nem véletlen, hogy nem is sietett annyira, hogy egyenesen megválaszolja Bradshaw kérdését, de terelési kísérletére a közönség nem volt vevő, volt, aki be is kiáltott neki, hogy a kérdésére válaszoljon. Majd végül elmondta, hogy ő azt az energiastratégiát támogatja, amiben mindennek van szerepe, és szerinte a szén a jövő fontos szereplője lesz. Ekkor a közönség nagyon felháborodttan reagált, ezt látni a rövid videó végén.

Helyszíni beszámolók szerint Chaffetz később sem válaszolt a lány kérdésére, viszont szidta még kicsit az elektromos autókat (gyártásuk környezetszennyező), illetve a napenergiát, mert a kollektorok tönkreteszik a vadvilágot. Még 15 percet beszélhetett, amikor olyan erős lett a közönség nemtetszése, hogy le kellett mennie a színpadról. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.