Kékesi Márton sítörténelmi lesiklása

sport
2017 február 12., 14:02
comments 30
A chilei színekben versenyző Sven Von Appen repül lesiklás közben. AFP-fotó/Fabrice Coffrini
photo_camera A chilei színekben versenyző Sven Von Appen repül lesiklás közben. AFP-fotó/Fabrice Coffrini

A hazai Beat Feuz nyerte a férfi lesiklást a svájci St. Moritzban zajló alpesisí-világbajnokságon. A futamot szombaton rendezték volna, azonban a nagy köd miatt elhalasztották. Az élmezőnyben végző sízők közül többen is nagyobb sebességgel száguldottak, mint Feuz, aki azonban remek technikájának köszönhetően diadalmaskodott a kanadai Erik Guay, valamint az osztrák Max Franz előtt.

A vasárnapi verseny magyar szempontból történelmi volt, ugyanis a világbajnokságok történetében először állt rajthoz magyar versenyző férfi lesiklásban: az 56 induló közül Kékesi Márton az 52. lett, míg Nagy Bence nem ért célba.

Eredmények:

Férfi lesiklás:
1.   Beat Feuz (Svájc) 1:38.91 perc
2. Erik Guay (Kanada) 1:39.03
3. Max Franz (Ausztria) 1:39.28 

...52. Kékesi Márton 1:47.76
    Nagy Bence kiesett.

Női lesiklás:
1. Ilka Stuhec (Szlovénia) 1:32.85 perc     
2. Stephanie Venier (Ausztria) 1:33.25
3. Lindsey Vonn (Egyesült Államok) 1:33.30 (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.