Még javában aludtál, amikor Észak-Korea már rakétázott

külföld
2017 február 12., 05:17
comments 44
Kim Dzsongung és egyenruhás barátai megszemlélik a Kangdong Finommechanikai Gyárat Phenjanban. AFP PHOTO / KCNA VIA KNS / STR
photo_camera Kim Dzsongung és egyenruhás barátai megszemlélik a Kangdong Finommechanikai Gyárat Phenjanban. AFP PHOTO / KCNA VIA KNS / STR

Rakétakísérlettel indította a vasárnapot Észak-Korea. A dél-koreai vezérkar tájékoztatása szerint az egyelőre azonosítatlan típusú rakétát egy ismert kísérlet.i támaszpontról indították az ország északnyugati részéről. Azt egyelőre még csak vizsgálják, hogy a rakéta hova tartott.

A Yonhap hírügynökség értesülései szerint a rakéta nagyjából 500 kilométert tehetett meg, ami jóval rövidebb annál a háromezer kilométernél, amire papíron a tavaly többször is sikertelenül tesztelt középhatótávolságú rakéta, a Muszudan képes.

Hát még egy interkontinentális ballisztikus rakéta (ICBM) hatótávolságánál. Pedig Kim Dzsongun újévi beszédében idénre már ICBM-tesztekkel fenyegetőzött.

Trump hivatalba lépése óta ez volt az első észak-koreai rakétakísérlet. A Pentagon észlelte a dolgot, közleményük szerint figyelemmel követik az eseményeket. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.