Súlyos buszbalesetet szenvedett a Dillinger Escape Plan Lengyelországban

ZENE
2017 február 12., 18:39
comments 88

Búcsúturnén van éppen Európában a Dillinger Escape Plan: a legendás metálzenekarnak októberben fog kijönni új lemeze, utána pedig feloszlanak. A turné elvileg Budapestet is érintené, február 17-én lépnek fel a hajón (a koncert már rég teltházas), de most az egész turné jövője kétséges lett, mert a zenekar nagyon súlyos buszbalesetet szenvedett szombaton Lengyelországban. 

A beszámolók szerint egy kamion rohant hátulról a buszukba, összesen 13 ember sérült meg, legkomolyabban a kamion sofőrje. A lengyel sajtó szerint a zenekartagok jól vannak, kisebb sérülésekkel megúszták az ütközést, de azért biztonság kedvéért kórházba vitték őket megfigyelésre. 

A Metal Injection elérte a zenekar gitárosát, Ben Weinmant, aki elmondta, hogy kisebb sérülésekkel ugyan, de mindenki jól van, de könnyen lehetett volna sokkal rosszabb is a helyzet. 

A zenekar lemondta vasárnapi, krakkói koncertjét, és egyelőre azt se lehet biztosan tudni, hogy mi lesz a turné sorsa, ugyanis a felszerelésük súlyosan megrongálódott a balesetben. (Metalsucks)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.