Erdei Zsolt válthatja az 1996 óta elnöklő Csötönyi Sándort a Magyar Ökölvívó Szövetség élén

sport
2017 február 13., 18:49
comments 88

Az egykori világbajnok bokszoló lehet a Magyar Ökölvívó Szövetség elnök, és ezt a szervezet jelenlegi vezetője, Csötönyi Sándor is támogatja. Az egykori olimpiai bronzérmes bokszoló az m4sport.hu-nak azt mondta:

„Azt ígérte, átadja a stafétát nekem. Ha ezt valóban komolyan gondolja, akkor rendkívüli közgyűlésen kell tisztújítást végeznünk, és meg kell szavaztatni az elnök személyét.”

Erdei Zsolt a közelmúltban azt mondta, ha a boksztársadalom 90 százaléka támogatná, akkor vállalná az elnökséget, ráadásul azóta rengeteg pozitív visszajelzést kapott ezzel kapcsolatban. A Madárfészek Akadémia vezetője azt mondta: „Mindazok az emberek, akikkel beszélgettünk (főleg edzők, szakosztályvezetők), az újítás mellett állnak. Mellettünk, mellettem állnak, úgyhogy én abszolút pozitívan tekintek a jövőbe.”

Erdei Zsolt 2008-ban a DeAndrey Abron elleni, pontozással megnyert WBO világbajnoki mérkőzésén (Fotó:  Norbert Millauer / AFP / DDP)
photo_camera Erdei Zsolt 2008-ban a DeAndrey Abron elleni, pontozással megnyert WBO világbajnoki mérkőzésén (Fotó: Norbert Millauer / AFP / DDP)

Ifj. Balzsay Károly szövetségi kapitány szerint tudatos, felépített, megújulást akaró misszió zajlik a sportágban: „Egy küldetés, amiben sokan benne vagyunk, és most már lehet azt mondani, hogy tömegek állnak mögöttünk. A mostani magyar amatőr ökölvívás belülről akar megújulni, szeretné először a vezetőségváltást.” Mint mondta, ismerik a szükséges jogi folyamatokat, ezért bíznak benne, hogy a tervezett változások néhány héten belül lezajlanak.

Csötönyi Sándor 1996 óta vezeti a szövetséget, a mostani mandátuma 2020-ig szól. Az ő kizárólagos joga a MÖSZ rendkívüli tisztújító közgyűlésének összehívása. Legközelebb, áprilisban csak évi rendes közgyűlés lesz. Csötönyi az MTI-nek azt mondta:

„Nem cáfolom a híreket, de kijelentem, hogy csak Erdei Zsolt javára vagyok hajlandó lemondani az elnöki posztról, mert benne megbízom, és becsületes, tisztességes embernek tartom.”

Egy-két részlet még megoldásra vár az ügyben – mondta. A váltás egyik módja az lehet, ha az áprilisi közgyűlésen visszalép Erdei javára, akit az elnökség megbízhat az elnöki feladatok ellátásával, ha nincs másik jelentkező. Ha lesz ellenjelölt, akkor válik szükségessé a rendkívüli tisztújító közgyűlés összehívása.

„Már egy ideje gondolkozom ezen. Mindig az volt a célom, hogy olyasvalaki vegye át a posztot, aki a sportágból érkezik, és fontosnak tartom, hogy főállású elnöke legyen a szövetségnek. Ha bárki mással kellene megküzdenem a tisztségért, vállalnám. Ami engem illet, később sem fogok hátat fordítani a boksznak” – mondta Csötönyi. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.