Kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoznak Körmend volt KDNP-s alpolgármesterének ügyében

Kiskorú veszélyeztetése miatt indított nyomozást Szabó Ferenc, Körmend lemondott KDNP-s alpolgármesterének ügyében, mert a gyanú szerint a politikusnak évek óta viszonya volt korábbi tanítványával, egy most 16 éves diáklánnyal. 

Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője múlt kedden azt közölte az MTI-vel, hogy állampolgári bejelentés történt az ügyben, amelynek nyomán feljelentéskiegészítést rendeltek el.

Szabó Ferenc - Fotó: Körmend.hu

A szóvivő az MTI érkelődésére hétfőn már azt mondta, hogy megindult a rendőrségi nyomozás, amelyet kiskorú veszélyeztetése bűncselekmény alapos gyanújával ismeretlen tettes ellen rendeltek el. Ezzel a korábban elrendelt feljelentéskiegészítés okafogyottá vált, de gyanúsítás még nem történt az ügyben.

Szabó Ferenc egy hete még azzal indokolta lemondását, hogy magánéletében történtek változások, illetve egyéb munkái szaporodtak meg annyira, hogy a továbbiakban nem tudja ellátni alpolgármesteri feladatait, de jelezte, hogy egyéni körzetében továbbra is önkormányzati képviselő kíván maradni.

A politikus akkor nem adott egyértelmű választ, hogy a jövőben is a Fidesz-KDNP színeiben kíván-e tevékenykedni a közéletben, annyit azonban megerősített, hogy január 27-én lemondott a pártjában viselt tisztségeiről. Azóta már a pártból is kilépett.