Egy összezavarodott beagle volt a Westminster Dog Show sztárja

Rengeteg kutya imádja az ügyességi versenyeket, és rengeteg gazda viszi is el a kutyáit ilyen versenyekre. A kutyák azonban a versenyek szeretete mellett azonban mégis kutyák maradnak, és néha bizony nem könnyű nekik a versenyre figyelni, ha éppen kutyadolgokat szeretnének csinálni.

A Westminster Dog Show egy kifejezetten rangos kutyakiállítás, amin rendeznek ügyességi versenyt is. A 141 Westminster Dog Show-t most New Yorkban tartották, és az ügyességi verseny legnagyobb sztárja Mia, a beagle volt.

A videón is látszik, hogy Mia nagyon jól képzett és ügyes kutya, de a versenyen is előjött belőle néhányszor a beagle-természet. A beagle figyelme a legtöbb mozgékony vadászkutyához hasonlóan nagyon kiterjedt. Ez pedig azt eredményezi, hogy ezek a kutyák bármennyire is koncentráljanak valamire, kíváncsiak maradnak azokra a dolgokra is, amikre épp nem koncentrálnak.

Így Mián is látszik, hogy a versenyen ugyan koncentrál a gazdájára, de többször is észrevesz érdekes dolgokat, szagokat a környezetében, egy alkalommal pedig inkább elkezdené nyalni magát. De a gazdája mindegyik ilyen figyelemelkalandozásnál ügyesen vissza tudja szerezni a kutya koncentrációját. Hát ennyi. (via Mashable)