Íme a legfontosabb különbség a magyar tészta és az olasz tészta között

gasztronómia
2017 február 14., 15:33

Lássuk be, a tésztafőzés nem egy kimondott rocket science (scienza missilistica). Egyetlen dolgot kell hozzá tudni: azt, hogy

mennyi ideig kell főzni a tésztát.

Erre jöttek rá hosszú évszázadok alatt a Leonardo és Michelangelo örökségén nevelkedett, a Bertone és a Pininfarina nyomdokaiban járó, a modern konyhaművészet, a GUI-kutatás és az infografikai szektor legfrissebb eredményeit felhasználó itáliai tésztacsomagolás-dizájnerek, amikor úgy döntöttek, hogy jól látható, egyértelmű helyen, rögtön a zacskó vagy doboz előlapján (borítóján, esetleg címlapján) feltüntetik, hogy

mennyi ideig kell főzni a tésztát.

Olasz megoldás:

Ugyanez magyar változatban, elölnézet:

Hátulnézet:

Oldalnézet, ahol végképp senki sem keresné:

Másik olasz tészta, elölnézet:

Másik magyar tészta, elölnézet:

Hátulnézet:

Nyugalom, még néhány száz év, és egy inaséveit Itáliában töltő ifjú, de ambiciózus magyar tésztacsomagolás-dizájner hazatér Magyarországra, és nálunk is meghonosítja a külhonban jól bevált módszert. Addig is jó keresgélést, önfeledt tésztafőzést!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.