Íme a legfontosabb különbség a magyar tészta és az olasz tészta között

2017 február 14., kedd 14:33
434

Lássuk be, a tésztafőzés nem egy kimondott rocket science (scienza missilistica). Egyetlen dolgot kell hozzá tudni: azt, hogy

mennyi ideig kell főzni a tésztát.

Erre jöttek rá hosszú évszázadok alatt a Leonardo és Michelangelo örökségén nevelkedett, a Bertone és a Pininfarina nyomdokaiban járó, a modern konyhaművészet, a GUI-kutatás és az infografikai szektor legfrissebb eredményeit felhasználó itáliai tésztacsomagolás-dizájnerek, amikor úgy döntöttek, hogy jól látható, egyértelmű helyen, rögtön a zacskó vagy doboz előlapján (borítóján, esetleg címlapján) feltüntetik, hogy

mennyi ideig kell főzni a tésztát.

Olasz megoldás:

Ugyanez magyar változatban, elölnézet:

Hátulnézet:

Oldalnézet, ahol végképp senki sem keresné:

Másik olasz tészta, elölnézet:

Másik magyar tészta, elölnézet:

Hátulnézet:

Nyugalom, még néhány száz év, és egy inaséveit Itáliában töltő ifjú, de ambiciózus magyar tésztacsomagolás-dizájner hazatér Magyarországra, és nálunk is meghonosítja a külhonban jól bevált módszert. Addig is jó keresgélést, önfeledt tésztafőzést!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt