"Maradj rajta Jani, bazmeg!" - drámai katasztrófafilm került elő a Tiszacsegén elszabadult kompról

Hétfőn sodorta el a jeges ár és vitte 500 méteren keresztül magával a Tiszacsege és Ároktő között közlekedő kompot a csegei oldalon, az éjjeliőr Janival a fedélzeten. A gép szétszakította a vastag drótköteleket, a nagy jégzajlás közepette pedig valós para volt, hogy egy nagyobb jégmozgás megroppantja a kompot. Janit végül helikopterrel mentették ki a fedélzetről.

Az ATV kamerája testközelből mutatja be a drámai jelenetsort, a szakadás pillanatától Jani személyes drámáján a mentésig. A legizgalmasabb másodpercek Jani vívódását örökítik meg a rámpán, amint próbál jó döntést hozni ugrás és maradás között, úgyhogy végül a köztes megoldást, a csücsülést választja. A szárazföldi jóakarók jobban tudják nála, mit kéne tenni, és hiába hallgat a jó szóra, a végén még őt basszák le, hogy "de buta vagy, bazmeg". 

Az eset után kérdésre felelve elmondja azt is, hogy csak meg akarták erősíteni a kötelet, amikor a baj történt. Nagyon megijedt, borzalmas élmény volt, mondta Jani, aki most helikopterezett életében először, pedig nagyon nem szerette volna kipróbálni. (ATV)