Azzal semmiképp nincs baj, ha Mészáros Lőrincék vágnak ki 27 védett fát a Gellérthegyen

2017 február 14., kedd 21:14
119

A feljelentést a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. évi törvény 174. § (1) a) pontja alapján a főkapitányság elutasította

– mondta a BRFK a hvg.hu kérdésére, hogyan áll az a feljelentés, amit 27 védett fa kivágása miatt tett egy párt. A 27 fát véletlenül pont egy Mészáros Lőrinchez (és a vele összeépült építőipari birodalmat vezető Szíjj Lászlóhoz) köthető cég, a Tief Terra vágatta ki, írtuk pár hónapja. Az engedély ugyan arról szólt, hogy a fákat meg kell hagyniuk, de az a luxusvilla-építőknek valahogy nem sikerült.

Az egyik szerencsétlenül járt fa maradéka a Bérc utcában.

A rendőrség szerint a cselekmény nem bűncselekmény.

Szorosan kapcsolódik a témához az évezred legjobb cikke (címe: Egy budai építkezés margójára – Bérc utca 6/b), ami a Magyar Építők nevű vállalati hírportálon jelent meg. "A kijelölt fákat lehetetlen lett volna megőrizni, hiszen az alattuk levő földmennyiséget kiemeltük – a rézsűt megszüntetve -, a fa pedig nem maradhatott a levegőben" – közölte itt a beruházó. Így már mindjárt más! (HVG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt