Azzal semmiképp nincs baj, ha Mészáros Lőrincék vágnak ki 27 védett fát a Gellérthegyen

Budapest
2017 február 14., 21:14
comments 118

A feljelentést a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. évi törvény 174. § (1) a) pontja alapján a főkapitányság elutasította

– mondta a BRFK a hvg.hu kérdésére, hogyan áll az a feljelentés, amit 27 védett fa kivágása miatt tett egy párt. A 27 fát véletlenül pont egy Mészáros Lőrinchez (és a vele összeépült építőipari birodalmat vezető Szíjj Lászlóhoz) köthető cég, a Tief Terra vágatta ki, írtuk pár hónapja. Az engedély ugyan arról szólt, hogy a fákat meg kell hagyniuk, de az a luxusvilla-építőknek valahogy nem sikerült.

Az egyik szerencsétlenül járt fa maradéka a Bérc utcában.
photo_camera Az egyik szerencsétlenül járt fa maradéka a Bérc utcában.

A rendőrség szerint a cselekmény nem bűncselekmény.

Szorosan kapcsolódik a témához az évezred legjobb cikke (címe: Egy budai építkezés margójára – Bérc utca 6/b), ami a Magyar Építők nevű vállalati hírportálon jelent meg. "A kijelölt fákat lehetetlen lett volna megőrizni, hiszen az alattuk levő földmennyiséget kiemeltük – a rézsűt megszüntetve -, a fa pedig nem maradhatott a levegőben" – közölte itt a beruházó. Így már mindjárt más! (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.