Azt hitte a miskolci biztonsági őr, hogy a kollégája pisált a porta elé, ezért úgy oldalba rúgta, hogy a társa majdnem belehalt

bűnügy
2017 február 15., 08:20
comments 130

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a B.A.Z. Megyei Főügyészség egy 29 éves miskolci biztonsági őr ellen.

A vádlott 2016 októberében a nappali szolgálata végén észrevette, hogy valaki a porta épülete elé vizelt. Úgy gondolta, hogy az őt váltó éjszakás kollégája volt. Bement az épületbe és számon is kérte az éjjeli műszakra készülő őrt. Miután a kolléga tagadta, hogy ő használta vécének az épület falát, a vádlott dühbe gurult, és a széken ülő férfit úgy oldalba rúgta, hogy az leesett a székről. A földön fekvő kollégát otthagyva az őr távozott. 

A megrúgott éjjeli őr két bordája eltört és légmell alakult ki. Kollégái hívták ki a mentőket, az életveszélyes sérülés miatt azzonnal kórházba szállították a férfit.

Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.