Bakondi bejelentette, hogy szeptemberig meghosszabbítják a válsághelyzetet, akkora a migrációs nyomás

2017 február 15., szerda 8:19
192

Szeptember elejéig ismét meghosszabbítja a kormány a tömeges bevándorlás miatt elrendelt válsághelyzetet - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Ez ugye nem az a műsor, ahol Bakondi Györgynél visszakérdeznek bármire, így aztán elmondhatja a szokásos mantrát, hogy milyen nagy és folyamatos a nyomás. Bakondi szerint a magyar államhatáron naponta 60-80, de előfordul, hogy 100-150 illegális átlépési kísérletet regisztrálnak. Különösen a szerb szakaszon, de másutt, így az ukrán és a román szakaszon lévő helyzet is indokolja, hogy a rendőri és katonai erőket továbbra is „intenzíven lehessen alkalmazni”, s erre a jelenleg is hatályos válsághelyzet ad lehetőséget.

Miközben Bakondi napi 60-150 átlépési kísérletről beszél, ezekből valójában nagyon kevés a valódi határátlépés. A rendőrségi adatok szerint migráns alig lép az ország területére.

Elfogott migránsok száma a rendőrség adatai szerint. Forrás: police.hu

Január elseje óta naponta átlagosan 5,3 illegális határátlépőt fogtak el a rendőrök. Az összesen 240 migráns másfél hónap alatt. 

A kormány csaknem egy éve, 2016. március 9-i hatállyal rendelte el Magyarország egész területére a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. A kormány honlapján frissen közzétett tervezet szerint a válsághelyzet meghosszabbításáról szóló, március 6-án életbe lépő rendelet szeptember 7-ig hatályos.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt