Bakondi bejelentette, hogy szeptemberig meghosszabbítják a válsághelyzetet, akkora a migrációs nyomás

migráció
2017 február 15., 08:19
comments 190

Szeptember elejéig ismét meghosszabbítja a kormány a tömeges bevándorlás miatt elrendelt válsághelyzetet - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Ez ugye nem az a műsor, ahol Bakondi Györgynél visszakérdeznek bármire, így aztán elmondhatja a szokásos mantrát, hogy milyen nagy és folyamatos a nyomás. Bakondi szerint a magyar államhatáron naponta 60-80, de előfordul, hogy 100-150 illegális átlépési kísérletet regisztrálnak. Különösen a szerb szakaszon, de másutt, így az ukrán és a román szakaszon lévő helyzet is indokolja, hogy a rendőri és katonai erőket továbbra is „intenzíven lehessen alkalmazni”, s erre a jelenleg is hatályos válsághelyzet ad lehetőséget.

Miközben Bakondi napi 60-150 átlépési kísérletről beszél, ezekből valójában nagyon kevés a valódi határátlépés. A rendőrségi adatok szerint migráns alig lép az ország területére.

photo_camera Elfogott migránsok száma a rendőrség adatai szerint. Forrás: police.hu

Január elseje óta naponta átlagosan 5,3 illegális határátlépőt fogtak el a rendőrök. Az összesen 240 migráns másfél hónap alatt. 

A kormány csaknem egy éve, 2016. március 9-i hatállyal rendelte el Magyarország egész területére a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. A kormány honlapján frissen közzétett tervezet szerint a válsághelyzet meghosszabbításáról szóló, március 6-án életbe lépő rendelet szeptember 7-ig hatályos.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.