Kétmillió euróért bérelné ki az Akropoliszt a Gucci

külföld
2017 február 15., 13:13
comments 44

A GreekReporter szerint a Gucci kétmillió eurós bérleti díjat ajánlott fel az athéni önkormányzatnak az Akropoliszért, hogy 

ott divatbemutató tartson június elsején.

Az olasz cég terve szerint az eseményre 300 divatszakértőt és -újságírót hívtak volna meg, illetve élőben közvetítették volna több csatornán is. A görög Központi Régészeti Tanács végül kedden este úgy döntött, hogy hiába fizetne a Gucci több mint hatszázmillió forintot a műemlékért, nem engedélyezik a rendezvényt. Az indoklás szerint a fellegár

"különleges kulturális jellege összeegyeztethetetlen egy ilyen rendezvénnyel. Egyedülálló emlékekről, a világ kulturális örökségének szimbólumairól van szó". 

photo_camera AFP PHOTO / ARIS MESSINIS

A görög APA hírügynökség szerint szerdán a kulturális minisztérium is jelezte, hogy 

"teljes mértékben"

 egyetértenek a Tanács döntésével. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.