Még egy embert letartóztattak Malajziában, akit Kim Dzsongun féltestvérének meggyilkolásával gyanúsítanak

külföld
2017 február 16., 06:21

A Bernama maláj hírügynökség szerint még egy gyanúsítottat őrizetbe vettek Malajziában, akit az észak-koreai vezető Kim Dzsongun féltestvérének meggyilkolásával gyanúsítanak. A 45 éves Kim Dzsong Namot hétfő reggel 9 körül mérgezte meg két nő a Kuala Lumpur-i nemzetközi repülőtéren. A tettesek taxival menekültek el a helyszínről. Az üggyel összefüggésben egy vietnami útlevéllel rendelkező nőt már szerdán elfogtak. 

AFP PHOTO / Toshifumi KITAMURA and Ed JONES
photo_camera AFP PHOTO / Toshifumi KITAMURA and Ed JONES

A diktátor féltestvérének azonosításában kisebb zavart okozott, hogy az áldozatnál egy Kim Csol névre szóló észak-koreai útlevél volt, amiben nem Kim Dzsong Nam születési adatai szerepeltek. Bár a malajziai igazságügyi orvosszakértők egyelőre nem állapították meg hivatalosan a halál okát, dél-koreai tisztviselők szerint biztos, hogy mérgezés okozta. A Kyodo japán hírügynökség szerint miután a dél-koreai szakértők kijött a halottasházból, elmondták, hogy 

"látták Kim Dzsong Nam holttestét, aminek szája környékén tajték volt, ami a halálos mérgezések tipikus esete".

(MTI/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.