Sváby: A TV2 hírszerkesztőséghez és hírműsoraihoz gyomor kell. Legyártani is, felkonfolni is, bármilyen formában részt venni benne

Az ATV-n tér vissza tíz év után Sváby András a képernyőre, ennek apropóján beszélgetett vele az Index. Szóba került természetesen a tévés korábbi munkaadója a Tv2 is, aminek jelenlegi működése szerinte vállalhatatlan. 

"A TV2 hírszerkesztőséghez és hírműsoraihoz gyomor kell. Legyártani is, felkonfolni is, bármilyen formában részt venni benne. Képtelen lennék rá"

- jelentette ki. Kedveli a Tények műsorvezetőit, Marsi Anikót és Gönczi Gábort, akik szerinte

"valóban azt gondolják magukról, hogy csak ott ülnek és felolvasnak, miközben a néző velük azonosítja a műsort. Újságíróként az egyszerűen vállalhatatlan, hogy nap mint nap egy politikai akaratnak kell megfelelni."

Marsi Anikó felvezeti a riportot a Tényekben, abban a műsorban, ami korábban egyáltalán nem foglalkozott a földárverések körüli botrányokkal (Forrás: tenyek.hu)

Arra kérdésre, hogy érez-e bármilyen nyomást az ATV-ben, Sváby András úgy válaszolt, hogy 

"kértem garanciákat arra, hogy a műsor készítésébe se a hírigazgató, se a gyártó ne szólhasson bele. Ez egyelőre elképesztően jól működik, teljes szerkesztői szabadságom van. Persze vannak íratlan szabályok, az Index sem csinál anyagot Spéder Zoltán üzleti érdekeltségeiről. A Heti Naplóban sem fogunk foglalkozni a Hit Gyülekezetével."

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.