Sváby: A TV2 hírszerkesztőséghez és hírműsoraihoz gyomor kell. Legyártani is, felkonfolni is, bármilyen formában részt venni benne

2017 február 16., csütörtök 10:16
121

Az ATV-n tér vissza tíz év után Sváby András a képernyőre, ennek apropóján beszélgetett vele az Index. Szóba került természetesen a tévés korábbi munkaadója a Tv2 is, aminek jelenlegi működése szerinte vállalhatatlan. 

"A TV2 hírszerkesztőséghez és hírműsoraihoz gyomor kell. Legyártani is, felkonfolni is, bármilyen formában részt venni benne. Képtelen lennék rá"

- jelentette ki. Kedveli a Tények műsorvezetőit, Marsi Anikót és Gönczi Gábort, akik szerinte

"valóban azt gondolják magukról, hogy csak ott ülnek és felolvasnak, miközben a néző velük azonosítja a műsort. Újságíróként az egyszerűen vállalhatatlan, hogy nap mint nap egy politikai akaratnak kell megfelelni."

Marsi Anikó felvezeti a riportot a Tényekben, abban a műsorban, ami korábban egyáltalán nem foglalkozott a földárverések körüli botrányokkal (Forrás: tenyek.hu) Forrás: TV2 Tények

Arra kérdésre, hogy érez-e bármilyen nyomást az ATV-ben, Sváby András úgy válaszolt, hogy 

"kértem garanciákat arra, hogy a műsor készítésébe se a hírigazgató, se a gyártó ne szólhasson bele. Ez egyelőre elképesztően jól működik, teljes szerkesztői szabadságom van. Persze vannak íratlan szabályok, az Index sem csinál anyagot Spéder Zoltán üzleti érdekeltségeiről. A Heti Naplóban sem fogunk foglalkozni a Hit Gyülekezetével."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt