A Magyarországon menedéket kérők kilencven százaléka idő előtt továbbállt

2017 február 17., péntek 21:25
56

Az Orbán-kormány új menekültellenes intézkedésének, a nyílt táborok zárttá tételének, ágyazott meg Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó péntek este az M1-en. Elmondta, hogy már az Országgyűlés előtt van a jogi határzár megerősítéséről szóló javaslatcsomag, aminek része az, hogy a menekülteket kérelmeik elbírálásának idejére őrzött táborokban helyeznék el. Bakondi szerint jelenleg benyújtható a menedékkérelem az ország területén lévő táborokban, a kérelmezők közül azonban sokan nem várják meg a hatóság döntését, ismeretlen helyre távoznak, és "nem nehéz kitalálni, hogy Ausztria vagy Németország" lehet. 

Fotó: Botos Tamás / 444

Bakondi szerint a kormány szeretné elérni, hogy

aki magyar területre lép, mert menedékjogot vagy oltalmazotti státuszt kap, az ellenőrzött, valódi politikai menekült legyen, akinek tisztázott az identitása és ismertek a célkitűzései.

A tanácsadó szerint az elmúlt három évben több mint százezren hagyták el az országot úgy, hogy bár beadtak menedékkérelmet, de nem várták meg az eljárás végét. Bakondi szerint az idei adatok alapján a kérelmet benyújtók "kilencven százaléka ismeretlen helyre távozott."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt