Már az év első felében bevásárolna repülőkből a Honvédség

POLITIKA
2017 február 17., 20:12
comments 164

Az 53. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián készített interjút a Hvg.hu Simicskó Istvánnal, aki szerint ha szükséges, felgyorsítja a kormány a magyar hadsereg költségvetésének növelését. 

"Ez a NATO felé is fontos üzenet, de a mi biztonságunk garanciája is,"

mondta a honvédelmi miniszter. A Gripen-fejlesztés volt szerinte az egyetlen komoly modernizáció a Honvédségnél, van mit bepótolni. Simicskó kijelentette, hogy muszáj megoldani a légi szállítást is, 

"szükség van arra, hogy a katonáinkat Irakba, Afaganisztánba és vissza tudjuk szállítani."


Arra a kérdésre, hogy mikorra tervezik a repülőgépek, amiket szükség esetén a miniszterelnök és a köztársasági elnök is használhatná, Simicskó úgy válaszolt, hogy 

"ebben az évben szeretnénk megoldani. Az év második felében, ha már rendelkezésre állna néhány gép, az nekünk már nagy segítség lenne, mert ezzel a képességgel a működésünket tudjuk szolgálni. Folyamatosan vizsgáljuk a szlovák, román, cseh, lengyel felszereltséget, mert ők már meghaladtak ebben minket. Lépünk kell, de a lehető legjobban szeretnénk lenyomni az árat."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.