Elnyerte a Berlinálé kritikusainak díját Enyedi Ildikó filmje

FILM
2017 február 18., 14:19
comments 74

A rangos berlini filmfesztiválon, a Berliniálén sorra nyerik meg a díjakat idén a magyarok. Török Ferenc rendező filmje, az 1945 harmadik lett a közönségszavazásion, Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről pedig az ökomenikus zsűri, illetve a kritikusok díját is megkapta. 

A világ filmkritikusait egy FIPRESCI nevű szervezetet tömörítő szervezet minden nagyobb európai filmfesztiválon más tagok képviselnek. Az idei berliniálén Alin Tasciyan török, Dubravka Lakic szerb és Denise Bucher svájci filmkritikusok döntöttek úgy, hogy a díjukat Enyedi filmje érdemli meg. A film ezeken kívül még a Berlinel Morgenpost nevű lap olvasói zsűrijínek díját is megkapta.

link Forrás

A Testről és lélekről itt írtunk korábban részletesen. A mozikban március 2-től lehet megnézni, ez lesz a Magyar Filmhét nyitófilmje. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.