Enyedi Ildikó filmje megnyerte az Arany Medvét a Berlinálén

FILM
2017 február 18., 19:04
comments 153

Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről napok óta sorra kapja a díjakat a 2017-es berlini filmfesztiválon. Az ökumenikus zsűri, a filmkritikusok és egy berlini lap díja után a legjobb filmért járó Arany Medvét is megkapta. 

Így vette át Enyedi a díjat:

A rendező több mint 17 éve nem készített semmilyen nagyjátékfilmet. Enyedi Ildikó Az én XX. századommal 1989-ben az elsőfilmesek díját nyerte el Cannes-ban, aztán besöpört még vagy 40 elismerést itthon és külföldön, a Simon mágus 1999-es bemutatója után mégsem forgatott saját filmet. Mostanáig.

A filmben a nyári nappalokon a vágóhídon egymással szót érteni képtelen, kínosan feszengő főszereplők egymástól kilométerekre lévő lakásaikban minden éjjel ugyanazt álmodják: ketten, tökéletes harmóniában szarvasként járják a téli erdőt.  

Itt a trailer, a filmet március 2-től lehet megnézni a magyar mozikban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt