A közmédiánál valakinek megszaladt a keze, amikor a migránsokat mutató diagramot rajzolta

Média
2017 február 19., 06:31

A közmédia híradója szombat este közszolgálatilag fel akarta hívni a lakosság figyelmét arra, hogy a jobb idő miatt több embert fogtak el a határon. Németh Balázs műsorvezető külön kiemelte, hogy „érdemes lesz figyelni az adatokat a következő napokban is, elképzelhető, hogy a tavaszias idő miatt indultak meg a nagyobb csoportok”. És tényleg érdemes lenne figyelni az adatokra.

Megmutatják, hogy a héten a határon elfogott 235 ember idén már rekordnak számít, ahogy a narrátor is elmondja, „ez a szám magasan kiemelkedik a korábbi napok adatai közül”. 

Az M1 híradójának diagramján pedig annyira kiemelték, mintha a 235 a 129-nek legalább négyszerese lenne.Komoly a veszélye annak, hogy ha tavasszal néhány emberrel több lép át a határon, nem fog elférni a közmédia ábráján.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.