Mit szívott Trump? – érdeklődik a volt svéd külügyminiszter, miután az elnök egy nem létező svédországi terrortámadásról beszélt

külföld
2017 február 19., 17:31
comments 216
Donald Trump és Melania Trumpa floridai Melbourne-ben - Fotó: AFP/Joe Raedle/Getty Images
photo_camera Donald Trump és Melania Trumpa floridai Melbourne-ben - Fotó: AFP/Joe Raedle/Getty Images

Donald Trump szombaton a floridai Melbourne-ben beszélt a katasztrofális európai menekülthelyzetről, ami miatt az öreg kontinensen ma már mindennapos a terror, nézzük csak meg mi zajlik Németországban, és mi történt épp előző éjjel az északi Svédországban. 

„Ki hitte volna? Svédország” – tette fel a költői kérdést az amerikai elnök, miután beszélt Párizs, Brüsszel és persze Nizza elrettentő példáiról. Hát a svédek maguk sem hitték, legalábbis a svéd kormány nem tud semmilyen merényletről vagy más incidensről.

Catarina Axelsson svéd külügyi szóvivő is megerősítette, hogy nincs tudomásuk semmilyen terrorjellegű eseményről, ami a közelmúltban történt volna az országukban. A külügyminisztérium az MTI tudósítása szerint felvette a kapcsolatot a washingtoni nagykövetséggel, és magyarázatot várnak az elnöki hivataltól a kijelentésekre.  A szóvivővel egyetértésben nyilatkozott az országos rendőrség is; nincs tudomásuk terrorfenyegetettségről.

Carl Bildt, a müncheni biztonságpolitikai találkozón, az MSC-n vendégeskedő külügyminiszter a Twitteren reagált, illetve érdeklődött afelől, mi a péket szívott Trump, hogy ilyen hülyeségeket talál ki a semmiből.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.