Előzetes letartóztatásba került a férfi, aki borosüveggel leütötte az LMP aláírásgyűjtőjét

bűnügy
2017 február 20., 11:37
comments 163

Csütörtök reggel szidalmazta az olimpiai népszavazási kezdeményezés egyik aláíróját egy 56 éves férfi a Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban. A szavakról gyorsan tettekre váltott, és a Lehet Más a Politika párt egyik tagját egy üres borosüveggel több alkalommal arcul ütötte, aki emiatt arccsonttörést szenvedett. A támadót nem sokkal később elfogták, majd a Fővárosi Főügyészség indítványára a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a hétvégén  előzetes letartóztatásba helyezte. Az 56 éves férfi

súlyos testi sértés bűntette és népszavazás rendje elleni bűntett megalapozott gyanújával kihallgatott férfi egy hónapra került rácsok mögé.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.