Már heti fél korsó sör is növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Egészségügy
2017 február 20., 22:43

Egy rakás kutató rég úgy tartja, hogy az alkohol olyan enzimeket aktivál a testben, amik befolyással vannak az erek falainak ruganyosságára is, ezzel pedig idő előtt merevebbé tehetik az érfalat. Egy új amerikai kutatás kimutatta, hogy ez a merevítő hatás

már heti fél korsó sör elfogyasztásánál is jelentkezik.

(A kutatás angol pinttel számol, aminek a fele 2,93 deciliter, magyar mérőszámoknál maradva: valamivel kevesebb mint egy pohár.)

Ugyanezt a hatást váltja ki már fél pohár bor is.

A kutatók 25 éven át figyeltek meg 4000 embert a felmérésük elvégzéséhez, és a tesztalanyok egészségügyi adatai alapján mutatták ki, hogy már a nagyon kis mértékű alkoholfogyasztás is összefüggésbe hozható a szív- és érrendszeri rendellenességekkel. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.