Az alt-right legismertebb trollja nem szólalhat fel az amerikai konzervatívok konferenciáján, miután elnézően beszélt a pedofilokról

külföld
2017 február 21., 6:47
comments 292

Hétfőn az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) visszavonta Milo Yiannopoulos meghívását az amerikai konzervatívok éves konferenciájára (CPAC), miután a Breibart legismertebb szerzője egy videón arról beszélt, hogy teljesen megbocsátható, ha egy felnőttnek 13 éves fiúkkal van szexuális kapcsolata, és a katolius egyház pedofil botrányain röhögött.

 Milo Yiannopoulos szerint a beleegyezési korhatár nem egy fekete vagy fehér dolog, és nagyon pozitív hatása is lehet annak, ha egy fiatal fiúknak egy idősebb férfival van szexuális kapcsolata.

A botrány miatt nem sokkal később a Simon & Schuster nevű kiadó is felmondta a könyve kiadásáról kötött 25 ezer dolláros szerződésüket. A Guardian szerint a Breitbart szerzői is azzal fenyegetőznek, hogy kilépnek, ha nem rúgják ki Yiannopoulost.

Az alt-right legismertebb trollja most a Facebookon azzal védekezik, hogy félreérthetően magyarázták a szavait, és nem erre gondolt. A pedofíliát és a pedofilokat pedig undorítónak gondolja. Azt írta, mivel saját magát is a pedofília áldozatának tekinti, azt hitte, bármit mondhat erről a témáról. (Guardian/New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt