Halálra gyötörte és verte 80 éves anyját

2017 február 21., kedd 8:54
94

Ápolás helyett halálra verte idős és elesett édesanyját egy Örkényben élő nő -írja a Pest Megyei Főügyészség.

A munkanélküli nő kettesben él az anyjával, egyetlen rendszeres jövedelmük az idős asszony nyugdíja volt. Gyakran fogyasztottak alkoholt mindketten, részegen a nő többször bántalmazta az anyját. 

2015 decemberében az anya egészségi állapota jelentősen leromlott, járni csak házon belül és a lánya támogatásával tudott. A nő azonban nem hívott hozzá orvost, de többször is veszekedett az édesanyjával annak elesett állapota miatt, meg is verte őt.

2016 februárjában egy délelőtt a postás nyugdíjat vitt az idős asszonynak. A lány már a postás jelenlétében is kiabált vele és lökdöste, mert csak nehezen tudta aláírni az átvételi elismervényt. 

A postás távozása után a dühös nő egy éles eszközzel az édesanyjára támadt, többször megütötte, fejét a falba verte. 

Az idős asszony a bántalmazás következtében eszméletét vesztette, majd az elszenvedett sérülések, valamint a természetes betegségei következtében pár órán belül meghalt. A vádlott elment az orvosi ügyeletre, de a kiérkező orvosok már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A Pest Megyei Főügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntettével vádolja a nőt, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt