Magyarországon fogtak el egy irakit, aki a gyanú szerint Németországban megerőszakolt egy kislányt

bűnügy
2017 február 21., 7:27
comments 55

A német rendőrség 2017 januárjában kereste meg a magyar hatóságot azzal, hogy segítsen felkutatni egy iraki állampolgárt. A férfi a gyanú szerint 2016. november 13-án Hamburgban megerőszakolt egy 13 éves kislányt, majd eltűnt, ezért európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene.

A férfi a magyar rendőrök adatai szerint 2016. november 17-én vonaton érkezett Magyarországra, elmondása szerint azért, mert Németországban nem bírálták el megfelelő gyorsasággal az ügyét. Mivel személyazonossága és egyéb körülményei tisztázatlanok voltak, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal menekültügyi őrizetét rendelte el. 

A férfi Németországban álnevet használt, de a fényképfelvételek és ujjnyomatlapok alapján a magyar rendőrök azt állapították meg, hogy a Magyarországon 2016. november 18-án nyilvántartásba vett 29 éves C. Ali D-t keresik a német rendőrök.   

A férfit Magyarországra érkezése után a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban helyezték el. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság járőrei 2017. február 17-én elfogták, majd kiadatási őrizetbe vették. (police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt