Meg nem épülő vegyiüzemről tartanak vasárnap népszavazást Algyőn

POLITIKA
2017 február 21., 15:39
comments 36

Mégsem épít vegyiüzemet Algyőre a K & P Chem Kft., erről kedden tájékoztatta a kiszemelt terület tulajdonosát, Ormay Tamást, illetve az önkormányzatot a Nemzeti Befektetési Ügynökség. 

Ennek ellenére vasárnap mégis megtartják a vegyiüzemről szóló népszavazást a településen,

 mert korábban kritikaként felmerült, hogy a gyár sokak szerint túl közel van a helyszín a lakott területhez. A Délmagyar.hu kérdésére Vadász Csaba főjegyző, a Csongrád Megyei Területi Választási Iroda vezetője kijelentette, hogy 

"a népszavazási kezdeményezés okafogyottságát csak bíróság mondhatja ki, ez pedig ilyen rövid idő alatt nem történhet meg."


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.