Nem adták ki meleg sportegyesületnek a hegyvidéki uszodát

jog
2017 február 21., 14:55
comments 473

Az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál tett panaszt az Atlasz LMBTQ Sportegyesület, mert nem bérelhettek egy úszósávot a MOM Uszodában. A Hatóság eljárást indított - írja a Népszava.

Az Atlasz Sportegyesület 2004 óta biztosít sportolási lehetőséget leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) emberek számára, hogy olyan elfogadó környezetben sportolhassanak, amelyben nem kell eltitkolniuk saját identitásukat.

Az egyesület évente egyszer egész napos sporteseményt is szervez. A 13. Atlasz Sportnap 2017. február 4-én volt. Hogy erre úszóedzést biztosítsanak, egy sávot akartak bérelni a XII. kerületi MOM Uszodában. Emailben érdeklődtek az uszodát működtető Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft.-nél. A bérlés lehetőségét arra az időpontra megerősítette az üzemeltető, ám amikor a szerződéskötéshez megküldött adatok révén a Kft. szembesült vele, hogy egy LMBTQ sportszervezetről van szó, az egyesült szerint elzárkóztak a bérbeadástól.

Az egyesület azért fordult az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz, mert jogsértő és elfogadhatatlan azért megtagadni egy szolgáltatást, mert azt LMBTQ emberek is igénybe veszik. 

Az eljárás során az Atlasz Sportegyesület jogi képviseletét a Háttér Társaság látja el. érdekében, hogy a jövőben sem a Hegyvidék Sportcsarnok és Sportközpont Kft.-nél, sem pedig más köz- és magánintézménynél ne fordulhasson elő hasonló eset.

Címlap: Atlasz Sportegyesület

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.