Kálmán Olga Simicskáról: Meg akartam nézni magamnak

media
2017 február 22., 05:56

Először szólalt meg nyilvánosan a műsorvezetőnő azóta, hogy bejelentette távozását az ATV-től és a Hír TV-hez igazolt. Kálmán Olga most az Indexnek adott egy közepes méretű interjút, amiben arról beszél: 14 év Egyenes Beszéd után megfáradt kapcsolata a baloldali csatornával, és épp a legjobb pillanatban érkezett Simicska Lajos televíziójának ajánlata. Ekkor elővett egy kockás papírt, felírta az ellenérveket és a maradás mellett szólokat, és végül döntött.

Szerencsétlenül alakult, hogy épp karácsony előtt érkezett a bejelentés, viszont a műsorvezetőnő szerint nem igaz, hogy volt ajánlata az RTL-től, ahogy a kormánypárti sajtóban belengetett 4 milliós fizetése is hülyeség, és "aki ismeri a szakmát, pontosan tudja, hogy ilyen havi fizetés nincs a szakmában".

A kockás papíron Simicska sem a pozitív, sem a negatív oszlopban nem kapott helyet, pedig korábban elég negatív színben tűnt fel az Egyenes Beszédben az egykori oligarcha.

"Amikor még politikai szereplő volt. Most már nem az. Most az emlegetési rangsorban a helyén Mészáros Lőrinc áll. Ez most egy más helyzet, Simicska Lajos már nem a politikai hatalom egyik oszlopos tagja." 

Simicskáról azt mondja, hogy ő a tévé tulajdonosa, "nem főnököm, nincs befolyással a munkámra". Ilyen alapon - folytatja Kálmán Olga -, amikor a köztévénél dolgozott, akkor is szerepelnie kellett volna a mindenkori kormánypártnak vagy kormányfőnek az egyik oszlopban. Találkozott is Simicskával a döntés előtt.

"Mindenképpen meg akartam nézni magamnak, a tárgyalások alatt mondtam, hogy szeretnék vele beszélni, mert kíváncsi vagyok arra, miért akar engem a tévéjébe. Azt mondta, hogy Olga, csinálja tovább ugyanazt, amit eddig, csak szabadabban. Ez elég jól hangzott."

A műsorvezetőnő arról is beszél, őt már az ATV-nél sem érdekelte, hogy a Hit Gyülekezete a tulajdonos, ott sem szóltak bele a szerkesztési munkájába, bár tény, hogy bizonyos irányvonalakat illett tartani: így például amikor "drogról, prositúcióról, melegekről" kérdezi az újságíró, Kálmán odaveti, hogy "nem esett le a karikagyűrű az ujjamról, hogy nem közvetítettünk élőben a Pride-ról". 

"Le kéne akadnia a magyar sajtómunkásoknak a tulajdonos kilétéről, mert nyilván vannak vállalhatatlan helyzetek, de az, hogy valaki, valamikor alapított egy céget, de a napi munkába nem folyik bele, az nem tartozik ezek közé." 

Az ATV migránskampányban való szerepvállalásáról azt mondta, "nyilván nem vagyok vak, nem az újságban olvastam, mi történik a műsorom előtt, után vagy éppen közben, de nem én voltam döntéshelyzetben (...) a véleményemet természetesen elmondtam Németh Szilárdnak." 

Állítása szerint soha nem kényszerítettek rá olyan interjúalanyt, akit ne látott volna szívesen. Kálmán Olga március 13-tól kezd a Hír TV-n. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.