Kirúgták a kispadon fogadásból zabáló brit kapust

sport
2017 február 22., 08:27
comments 38

Az elmúlt hetek brit focijának legnagyobb sztárja az ötödosztályú Sutton United cserekapusa, a 46 éves, 145 kilós Wayne Shaw volt. 

Shaw már januárban elkezdett befutni, ahogy a Sutton menetelt előre az FA-kupában, de az igazi hírnevet az Arsenal elleni hétfői ötödik fordulós kupameccs hozhatta el a számára. Csak ez nem feltétlen az a hírnév, amire Shaw vágyott. Írtunk mi is arról, hogy a kispad mellett Shaw egy óriási húsos pitét falatozva bukkant fel. Hamar kiderült az is, hogy nem spontán akcióról van szó, a csapatot támogató szerencsejátékcégnél lehetett fogadni, hogy fog-e enni Shaw a meccs közben. 

A kevéssé ismert Sun Bets kínálta fel 8:1-es odds mellett, hogy lesz-e Shaw kezében húsos pite, a 83. percben pedig Shaw meg is jelent az oldalvonal mellett egy pitével. 

A meccs után be is vallotta, hogy tudott a fogadási lehetőségről, de ugyanakkor ő nem fogadott erre. Azt azonban elismerte, hogy a szurkolók és a haverjai egy része lehet, hogy megtette ezt pénzzel. De erre csak úgy tekint, hogy visszakapták a jegy árát. 

Sajnos azonban kevésbé nézték ezt jó szemmel a fogadási csalások ellen szervezkedők klubvezetők és ellenőrök: az FA fogadásokkal foglalkozó részlege ugyanis jelezte, hogy vizsgálatot indítanak a pite miatt, Shaw pedig ezután távozott a klubtól. 

A klub menedzsere, Paul Doswell szerint nagyon szomorú vége lett a történetnek, és nagyon elkeserítő az is, ahogy a Sutton most láthatóvá vált a világ számára. 

Pedig az idei év a Sutton számára óriási sikereket hozott, hiszen az ötödik körös FA-kupa szereplés nagy esemény a klub történetében, és ugyan az Arsenaltól már kikaptak és kiestek, így is lett volna mit ünnepelni. De sok szurkoló úgy érzi, hogy ezt most beárnyékolja a pitetörténet. (NY Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.