Megpróbáltak betörni a hullaházba, ahol Kim Dzsongun testvérének holttestét tárolják

Újabb kémregényes csavarokat vett az észak-koreai diktátor testvérének ügye: Kim Dzsongnamot múlt héten mérgezték meg Kuala Lumpurban, a malajziai hatóságok pedig most azt jelentették, hogy ismeretlen tettesek megpróbáltak betörni abba a hullaházba, ahol a holttestet őrzik. 

A rendőrség azt is bejelentette, egy észak-koreai diplomatát keresnek, hogy kihallgathassák a gyilkossággal kapcsolatban, ezzel még valószínűbbé téve azt a gyanút, amit eddig is sejteni lehetett, hogy a gyilkosság mögött Phenjan állhat. 

A keresett férfi a helyi nagykövetség második titkára, nem vették őrizetbe, csak ki akarják hallgatni. A hatóságok információi szerint jelenleg is Malajziában van. Keresnek ezen kívül még egy férfit, aki az észak-koreai állami légitársaság, az Air Koryo alkalmazottja. 

Kim Dzsongnam 46 éves volt, élete nagy részét a diktatúrán kívül töltötte. A reptéren várakozva öntötték le ismeretlen eredetű folyadékkal, ennek következtében halt meg. Eddig négy embert vettek őrizetbe: egy vietnami és egy indonéz nőt, valamint egy malajziai és egy észak-koreai férfit. 

Az indonéz nő azt vallotta, hogy nem tudta, hogy gyilkosságra készül, egy kandikamerás műsor résztvevőjének gondolta magát. Ugyanakkor a hatóságok nem hiszik el ezt, szerintük a nő kiképzésen esett át, és korábban gyakorolhatta is ezt a gyilkosságtípust. (Guardian)