Mindegyik mostanában elmutyizott ingatlan és palota pontosan oda került, ahova vártuk

bűnügy
2017 február 22., 13:40
comments 98

A Heti Válasz megnézte, milyen tulajdonoshoz került az a három nagy értékű budapesti ingatlan, amit az év eleje környékén árverezett el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő nagyon gyanús körülmények között. Egy hónapja azt írtuk az árverési licitnaplók alapján, hogy egy-egy ingatlan a Rogán Antalhoz közelinek mondott Carion-csoport, a másik pedig a Tiborcz Istvánhoz közelinek mondott Paár Attila-féle West Hungária Bau birtokába került. A harmadik ingatlanról a Heti Válasz írta meg, hogy a Habony Árpádhoz közelinek mondott Gagel-család birtoka valószínűleg.

Mostanra mindhárom tulajdonjogát átírták, és kiderült:

mindhármat eltaláltuk.

1. A Four Seasons mögötti épület:

Ezt 2,77 milliárd forintért kiáltották ki, és – talán a médiafigyelem hatására – 3,87 milliárdra hajtották fel az árát az árverésen. Közben piaci vélemények szerint simán ér 6 milliárd forintot.

Kiderült, hogy az EastCastle Kft. lett a tulajdonos – ennek ügyvezetője a rózsadombi játékbolt-tulajdonos nő –, ami a máltai bejegyzésű EastCastle Investments LLC tulajdonában van. Ez pedig Dina Moshavi tulajdona, aki nem más, mint Habony Árpád haverjának, Michel Gagelnek a testvére.

2. A Biarritz-ház Duna felőli oldala:

Egyetlen ajánlattal, a kikiáltási áron kelt el (1,46 milliárd forint).

Új tulajdonos: Beta Tower Kft., ami a Carion Holding leánycége. A Carion-csoportról akkor írtunk, amikor kiderült, hogy Rogán Antal rájuk írta a Nemzeti Otthonteremtési Közösség nevű, sikamlós trükközést legalizáló törvényt.

3. Az Andrássy úti palota:

Egyetlen ajánlattal, a kikiáltási áron kelt el (723 millió forint).

Új tulajdonos: WHB Vagyonkezelő Kft, ami Paár Attila tulajdonában van. Paár gyakori üzlettársa Tiborcz István miniszterelnöki vőnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.