link Forrás

Adrian Solano valószínűleg a legbénább sífutó a világon, de majdnem biztosan a legboldogabb

ÉLET
2017 február 23., 06:13

Lebilincselő és szívbemarkoló az a két perc, ami a venezuelai sífutó (!) kálváriáját örökíti meg a Lahtiban zajló északi-sí világbajnokságon, főleg azoknak, akik tanultak már síelni (vagy sífutni) és ismerik azt az elkeseredett messzi fehérségbe révedő tekintetet, amit csak reménytelen tanuló síelők arcán lát az ember.

Az 1-es számmal versenyző Solano egy ponton mintha el is tévedne a pályán, helyenként csúszás helyett inkább csak mászik a lécein, lejtmenetben sem nagyon bír megmaradni rajtuk, és nem ússza meg a kezdők rémálmát, a bottal való szerencsétlenkedést sem. Viszont amikor bebukdácsol a célba, a boldogság az arcán mindenért kárpótol. 

Solano nem egy hétköznapi hős: Franciaországból több nap után szabályosan visszatoloncolták Venezuelába, mert a hatóságok nem hitték el, hogy Svédországba tart sífutó edzésre. "Hiába mondtam, hogy kerekes léceken edzünk, nem hitték el. 28 euró volt a zsebemben, a konzulátus fizette a visszautamat" - nyilatkozta az AFP-nek a sífutó, akit illegális bevándorlónak néztek.

Solano ezzel egy havi felkészülést bukott el a verseny előtt, de azt mondta, így is vissza akar térni, mert az álma, hogy ott legyen a világbajnokságon. Visszatért, elindult, célba ért. Csodálatos. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.