Bárdokkal, puskákkal dolgozó uzsorás családot kapcsoltak le Ózdon

Zsarolás miatt nyomoz az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a V. család három tagja ellen: 54 éves Lajos, 28 éves Alexandra és 36 éves Lajos csernelyi lakosokat. 

A család két tagját nagyjából egy évvel ezelőtt már kényszermunkára fogták, miután kiderült, hogy "élelmiszereket, élvezeti cikkeket, készpénzt, illetve lakhatást adtak uzsorakamatra a rászorulóknak." 

Most kiderült, hogy a család többi tagja tovább folytatta a környező családok zaklatását. A már többszörösen kifizetett termékeket és készpénzt újabb és újabb kamatokkal dobták meg, követelték azok megfizetését, és folyamatosan fenyegették, terrorizálták a szomszédokat.  

"A fenyegetéshez a gyanúsítottak kardot, bárdot és egyéb eszközöket is használtak, amelyet a nyomozók a megtartott házkutatások során megtaláltak és lefoglaltak" - írja és mutatja a police.hu.   

Kedden összehangolt akcióban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai elfogták és bűnügyi őrizetbe vették a gyanúsítottakat, akiket előzetes letartóztatásba helyeztek. (police.hu)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.