Gundel Takács Gábor bocsánatot kért, amiért azt mondta, hülyét csinálunk magunkból, ha visszalépünk az olimpiától

sport
2017 február 23., 17:16
comments 151

Az olimpiai pályázat körüli kormányzati kapkodás és színjáték egyik tragikomikus vesztese volt Gundel Takács Gábor, a közmédiát a napokban otthagyó tévés műsorvezető. Gundel Takács ezen a héten szerdán vállalta el ingyen, hogy a Budapesti Olimpiáért Mozgalom (BOM) szóvivője lesz, mivel már 12 éve tagja a szervezetnek. Amint kinevezték, azonnal interjút adott a Szemlélek blognak. Ebben arra a kérdésre, hogy mit szólna, ha a népszavazástól tartó főpolgármester vagy a kormány visszavonná Budapest olimpiai pályázatát, ezt válaszolta:

"Szerintem hülyét csinálnánk magunkból a világ előtt. Azt üzennénk, hogy merünk kicsik, jelentéktelenek lenni"

Hogy pár órával később, még mindig szerdán a kormány kiszivárogtatás formájában tudassa, a demokratikus vitát és a népszavazást nem kedvelő Orbán miniszterelnök úgy döntött, Magyarország visszavonja az olimpiai pályázatát.

Vagyis Gundel Takács szerint Orbán hülyét magából/belőlünk a világ előtt. 

Hogyan reagált erre a helyzetre Gundel Takács? 

Bocsánatkéréssel, amit a TV2 I/I Azurák Csakával című mai műsorának felvételén mondott el. De magát a kijelentését tartalmilag nem vonta vissza, amint a TV2 promóciós leveléből kiderül:

Elnézést kérek mindenkitől, akit sért az a kijelentésem, hogy hülyét csinálunk magunkból, ha visszalépünk – mondta Gundel Takács Gábor a TV2 „I/I Azurák Csabával” című műsorának felvételén. Lehetne úgy is fogalmazni, hogy presztízsveszteséget szenvedne Magyarország ebben a helyzetben, de akkor nem ugyanazon a nyelven beszélnénk – tette hozzá. Az emberek egymás közt úgy fogalmaznak, ahogy én tettem – fűzött magyarázatott mondatához. 

GTG szerint azért volt hiba Budapest visszalépése, mert másfél év alatt sikerült elhitetni a világgal, hogy meg tudjuk csinálni, de most az üzenjük, „mégse vegyetek komolyan bennünket”.

A tévés a vonatkozó kormányhatározat után sem mond le, mert bízik abban, hogy 2028-ra újra esélye lehetne Budapestnek. Azt is fontosnak tartja, hogy a BOM kizárólag átlátható gazdálkodású olimpiát tart megrendezhetőnek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.