Kirúgták az olasz edzőt, aki csodát csinált a Leicesterrel

Az angol labdarúgó-bajnokságban címvédő Leicester City menesztette Claudio Ranieri vezetőedzőt. Az olasz szakember 2015 júliusa óta irányította a csapatot, ami az előző idényben, óriási meglepetésre, a klub fennállása óta először megnyerte a Premier League-et.

Fotó: Oli Scarff / AFP

A mostani szezonban a Bajnokok Ligájában eljutottak a nyolcaddöntőbe, és ott a szerdai első meccsen csak egy góllal kaptak ki a Sevilla vendégeként, de a bajnokságban a kiesés elkerüléséért küzdenek, így a vezetőség úgy döntött, meneszti a szakembert, akit a FIFA szavazásán 2016 legjobb edzőjének választottak.

„Amióta 7 éve átvettük az irányítást, ez a legnehezebb döntés, amit meg kellett hoznunk, de a csapat hosszú távú érdekét kell néznünk” – nyilatkozta Aiyawatt Srivaddhanaprabha, a csapat thaiföldi alelnöke a klub honlapján.

A klub felkészülését az új vezetőedző kinevezéséig az eddigi másodedző, Craig Shakespeare és az eddig segédedzőként dolgozó Mike Stowell irányítja. 

A bajnokságban 13 fordulóval a szezon vége előtt a Leicester csak a 17., egy ponttal megelőzve a már kiesőhelyen álló Hull Cityt. (MTI)