Kemény Dénes harcolt volna az olimpiáért

"Én nem adtam volna fel, meccsen sem tettem ilyet soha" - kommentálta Orbán Viktor miniszterelnök, Tarlós István főpolgármester és Borkai Zsolt MOB-elnök döntését az olimpiai pályázat visszavonásáról a budapesti olimpiai pályázat egyik arca, Kemény Dénes. 

Még akkor sem, ha amúgy a vizilabada-válogatott kapitányaként háromszoros olimpiai bajnok Kemény szerint másfél éve lett volna értelme egy népszavazásnak, de ma már nem, mert ezzel már "a javuló esélyeinket" rontottuk. A valóságban a korábbi, országos népszavazási kezdeményezést a bíróság megakadályozta, a kormánypártok részéről pedig Kósa Lajos fejtette ki a legutóbb, hogy bár most már késő lett volna népszavazni, korábban meg korán lett volna.

Cseh László sokszoros olimpiai érmes úszó szerint viszont

"sosem árt, ha megkérdezik az embereket".

Pedig amúgy ő örült volna egy budapesti olimpiának. A Magyar Nemzet három másik sportolót is megkérdezett. Talán nem árulok el meglepetést, hogy közülük ketten, a riói bajnok Szász Emese és a riói bronzérmes Márton Anita is kimondottan sajnálják a pályázat visszavonását, hiszen mindkettejüknek lett volna rá esélye, hogy hazai pályán versenyezzenek olimpián. 

A riói ezüstérmes Imre Géza viszont érdemben nem kívánt nyilatkozni, mert ő nem politizál, az olimpia ügye viszont át lett politizálva. "A sport valahol hátul kullogott a sorban" - mondta. (Via MNO)