Lázár: Budapestnek nem kellett az olimpiára az ezer milliárd forint fejlesztési forrás, így abból a vidék fejleszthető

Debrecenben beszélt a hajdú-bihar megyei ipari kamara előtt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, és az MTI szerint ezt mondta:

„Lázár János előadásában kitért arra, hogy »Budapestnek nem kellett az olimpiára ezer milliárd forint fejlesztési forrás, így abból a vidék fejleszthető«. Megemlítette a Kassát, Miskolcot, Debrecent és Szegedet összekötő négysávos autóút tervét, amelyet 2021-ig építenek meg 450 milliárd forintos hazai forrásból.”

Mindezt azon felül, hogy „húsz megyei jogú várossal kötött megállapodás értelmében 2300 milliárd forinttal támogatják a helyi fejlesztéseket, ebből 1000-1200 milliárd hazai forrás.

Kitért másik kedvenc témájára is, az állami tisztviselők leépítésére, amiről gyakran beszél, elvileg az ő feladata lenne az államreform és a bürokráciacsökkentés felügyelete, aztán valahogy mégis egyre nagyobb és reménytelenebb a bürokrácia.

„A következő öt évben "keményen csökkenteni kell" az állami munkavállalói létszámot - jelentette ki a miniszter. (...) A kormánynak az a célja, hogy jelentősen csökkentse a közfoglalkoztatottak számát piaci munkahelyekkel. (...) Megítélése szerint javítani kell az állam versenyképességét "a bürokrácia és a bürokraták csökkentésével", a társadalom versenyképességét a hatékonyabb munkával és a munkaerő képzésével, a gazdaság versenyképességét technológiai fejlesztésekkel.”

Mutatom, hogyan alakult a költségvetési szférában dolgozók létszáma a Fidesz kormányzása idején:

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.