Az amerikai választók épp letépik a republikánus képviselőik fejét

Ahogyan a magyar parlamenti képviselőknek is vannak fogadóóráik, úgy az amerikai képviselők is szenátorok is tartanak a választókerületeikben nyilvános meghallgatásokat. Barack Obama elnöksége alatt általában a kemény republikánus szavazók járkáltak a demokrata képviselők meghallgatásaira, ahol elküldték őket a fenébe, most viszont ez a helyzet megfordult.

Most a republikánus képviselőket küldik el az emberek a fenébe a Trump-kormányzat már megtett vagy még csak tervezett intézkedései miatt.

Ezen a videón például egy iowai republikánust feszítenek keresztre, amiért a Trump-kampány egyik legfontosabb ígérete az volt, hogy kivezetik az Obama-adminisztráció idején elfogadott, olcsóbb egészségbiztosítási rendszert, ami jobb egészségügyi ellátáshoz juttatta a szegényeket:

Itt ugyancsak az olcsó társadalombiztosítás friss korlátozása a probléma:

De előveszik a republikánusokat az abortusz korlátozása miatt is:

Vagy azért, mert úgy érzik, alkotmányos jogokon tapos a Trump-kormányzat:

De megizzasztják a republikánusokat akkor is, ha Trumpot próbálják védeni:

És kérdezik a képviselőket a választások orosz titkosszolgálati befolyásáról is:

Az emberek dühét tovább fokozta, mikor egy sajtótájékoztatón a Fehér Ház szóvivőjét arról kérdezték, miért vannak ekkora tömegek a republikánusok közmeghallgatásain, és miért fullad botrányba a legtöbb ilyen esemény az elmúlt napokban, és erre Spicer szóvivő azt mondta, hogy fizetett tüntetők vannak az emberek közt, akik kiprovokálják  botrányokat: