Az amerikai választók épp letépik a republikánus képviselőik fejét

külföld
2017 február 25., 08:00
comments 211

Ahogyan a magyar parlamenti képviselőknek is vannak fogadóóráik, úgy az amerikai képviselők is szenátorok is tartanak a választókerületeikben nyilvános meghallgatásokat. Barack Obama elnöksége alatt általában a kemény republikánus szavazók járkáltak a demokrata képviselők meghallgatásaira, ahol elküldték őket a fenébe, most viszont ez a helyzet megfordult.

Most a republikánus képviselőket küldik el az emberek a fenébe a Trump-kormányzat már megtett vagy még csak tervezett intézkedései miatt.

Ezen a videón például egy iowai republikánust feszítenek keresztre, amiért a Trump-kampány egyik legfontosabb ígérete az volt, hogy kivezetik az Obama-adminisztráció idején elfogadott, olcsóbb egészségbiztosítási rendszert, ami jobb egészségügyi ellátáshoz juttatta a szegényeket:

link Forrás

Itt ugyancsak az olcsó társadalombiztosítás friss korlátozása a probléma:

link Forrás

De előveszik a republikánusokat az abortusz korlátozása miatt is:

link Forrás

Vagy azért, mert úgy érzik, alkotmányos jogokon tapos a Trump-kormányzat:

link Forrás

De megizzasztják a republikánusokat akkor is, ha Trumpot próbálják védeni:

link Forrás

És kérdezik a képviselőket a választások orosz titkosszolgálati befolyásáról is:

link Forrás

Az emberek dühét tovább fokozta, mikor egy sajtótájékoztatón a Fehér Ház szóvivőjét arról kérdezték, miért vannak ekkora tömegek a republikánusok közmeghallgatásain, és miért fullad botrányba a legtöbb ilyen esemény az elmúlt napokban, és erre Spicer szóvivő azt mondta, hogy fizetett tüntetők vannak az emberek közt, akik kiprovokálják  botrányokat:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.