Biztonságos a reptér, ahol a világ legveszélyesebb idegmérgével ölték meg Kim Dzsongun testvérét

külföld
2017 február 26., 06:41
comments 50
Vegyvédelmisek vizsgálják át a Kuala Lumpur-i reptér 2-es terminálját, ahol idegméreggel végeztek Kim Dzsongnammal, Kim Dzsongun észak-koreai diktátor féltestvérével. AFP PHOTO / MANAN VATSYAYANA
photo_camera Vegyvédelmisek vizsgálják át a Kuala Lumpur-i reptér 2-es terminálját, ahol idegméreggel végeztek Kim Dzsongnammal, Kim Dzsongun észak-koreai diktátor féltestvérével. AFP PHOTO / MANAN VATSYAYANA

Többszöri átvizsgálás után biztonságosnak és veszélyes anyagtól mentesnek nyilvánították a malajziai hatóságok a Kuala Lumpur-i reptér 2-es terminálját. Itt gyilkolták meg a laborvizsgálatok szerint a VX nevű, a világ legveszélyesebbjének tartott idegméreggel Kim Dzsongnamot, az észak-koreai diktátor, Kim Dzsongun féltestvérét.

A VX-ből elég egy csepnyi is, ami a bőrön át felszívódva perceken belül halált okozhat. Kimnek az arcát kente be az áttetsző, olajos anyaggal két nő, akik kilencven dollárt kaptak azért, amiről azt hitték, hogy kandikamerás átverés csupán.

A Kim elleni merénylet után nem zárták le a terminált. Most a hatóságok azt állítják, hogy többszöri átvizsgálás után nem találtak veszélyes anyagot, vagyis a terminál biztonságos. "Az átvizsgálás eredményeként kijelenthetjük, hogy egy: nincs veszélyes anyag a reptéren; kettő: a reptér mentes mindenféle szennyezéstől és veszélyes anyagtól; három: a reptér biztonságos" - közölték a hatóságok.

A szakértők szerint elképzelhető, hogy tekintettel a VX veszélyességére, az átveréssel beszervezett két merénylő nem közvetlenül VX-et, hanem annak két, veszélytelen prekurzor-anyagát permetezhette-dörzsölhette Kim arcára, amelyek aztán az áldozat bőrén összekeveredve alakultak át a gyilkos idegméreggé. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.