Elon Musk cége két űrturistával repülné körbe a Holdat 2018-ban

űr
2017 február 27., 22:39
comments 201

Elon Musk azt mondja, hogy cége a SpaceX 2018-ban körberepülné a Holdat, és az útra magukkal vinnének két űrturistát is. Sőt, Musk szerint ez a két ember már letétbe is helyezett komoly összegeket, hogy mehessenek. A fizikai felmérésük és a kiképzésük még idén megkezdődik.

A cég nem árulta el az űrturisták nevét, akik elemzők szerint bizonyára milliókat fizetnek majd az útért.

Elon Musk előad  (AFP PHOTO / Hector-Guerrero)
photo_camera Elon Musk előad (AFP PHOTO / Hector-Guerrero)

De nem is ez a legnehezebb része a dolognak, hanem az, hogy lesz-e olyan erős és működőképes rakétája a cégnek 2018-ra, ami ekkora rakománnyal fel tud menni egészen a Holdig. Erről bővebben itt írtunk. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.